| Več

Zgodovina

SAZOR je bil ustanovljen dne 20.06. 2003 na podlagi pogodbe med ustanovnimi člani združenja - Gospodarsko zbornico Slovenije, Združenjem avtorjev in nosilcev malih in drugih avtorskih pravic Slovenije in Društvom znanstvenih in tehniških prevajalcev Slovenije.

Dne 28. 06 2007 je SAZOR pridobil dovoljenje Urada Republike Slovenije za intelektualno lastnino (UIL) št. 31225-1/2007-8 za kolektivno upravljanje pravic avtorjev in založnikov, ki se glasi:  

SAZOR - Slovenski avtorski in založniški organizaciji za pravice reproduciranja GIZ se dovoli kolektivno upravljanje pravic avtorjev in založnikov del s področja književnosti, znanosti, publicistike in njihovih prevodov v primeru: reproduciranja in distribuiranja avtorskih del v korist invalidnih oseb ter reproduciranja avtorskih del za privatno in drugo lastno uporabo ter fotokopiranja preko obsega iz 50. člena ZASP.

Leta 2007 je SAZOR postal član mednarodnega združenja IFRRO (International Federation of Reproduction Rights Organization), ki si prizadeva za ustrezno varstvo avtorskih pravic po vsem svetu. V letu 2011 bo SAZOR tudi gostil Svetovni kongres organizacij za pravice reproduciranja.

 


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/sazorsi/public_html/_class/moduleContents.class.php on line 1001