| Več

Avtorji

Uveljavite svoje pravice - postanite član ali upravičenec

Člani

Član gospodarskega interesnega združenja SAZOR lahko postane vsaka domača ali tuja fizična ali pravna oseba, ki je avtor, prevajalec ali dedič književnih in dramskih del, publicističnih del, znanstvenih in tehničnih del, učbenikov, fotografij ali ilustracij.

SAZOR GIZ zastopa in v svojem imenu ter za račun člana kolektivno upravlja avtorske in sorodne pravice ter pobira nadomestila skladno z veljavno zakonodajo. Člani SAZOR GIZ so enako kot upravičenci upravičeni do svojega deleža pobranih sredstev, poleg tega pa tudi aktivno sodelujejo pri odločanju na skupščini ter, skladno z zakonom, odgovarjajo za obveznosti združenja s svojim premoženjem.

Pravice in obveznosti članov gospodarskega ineresnega zduženja so urejene z Zakonom o gospodarskih družbah (členi 563 do 578) ter s Statutom SAZOR GIZ.

Če želite postati članica oz. član SAZOR GIZ, vas prosimo, da podpišete vse spodaj priložene obrazce: Pristopno izjavo za članstvo SAZOR GIZ, Sporazum o kolektivnem upravljanju avtorskih in sorodnih pravic in Obrazec - Podatki o upravičencu in izjava (vse navedene dokumente najdete na dnu strani). Pri tem vas opozarjamo, da boste status člana lahko pridobili šele ob letni skupščini. V vmesnem obdobju boste imeli status upravičenca, kar pomeni, da boste udeleženi pri razdelitvi sredstev tudi v primeru, da bo do delitve prišlo pred nastopom vašega članstva.  

Podpisane in izpolnjene dokumente nam pošljite na naslov SAZOR GIZ, Kersnikova 10a, 1000 Ljubljana.

Upravičenci

Upravičenec gospodarskega interesnega združenja SAZOR lahko postane vsaka domača ali tuja fizična ali pravna oseba, ki je avtor, prevajalec ali dedič književnih in dramskih del, publicističnih del, znanstvenih in tehničnih del, učbenikov, fotografij ali ilustracij.

Upravičenci lahko postanete na podlagi sporazuma o kolektivnem upravljanju avtorskih in sorodnih pravih, ki ga podpišete s SAZOR GIZ. S podpisom sporazuma upravičenec pooblašča združenje, da ga zastopa in v svojem imenu ter za račun upravičenca kolektivno upravlja avtorske in sorodne pravice.

Upravičenci so, enako kot člani SAZOR GIZ, upravičeni do svojega deleža pri razdelitvi sredstev. Za razliko od članov pa ne sprejemajo odločitev v okviru skupščine in tudi ne odgovarjajo za obveznosti združenja s svojim premoženjem, kot skladno z Zakonom o gospodarskih družbeah velja za člane.

Če želite postati upravičenka oz. upravičenec SAZOR GIZ, vas prosimo, da izpolnite in podpišete Sporazum o kolektivnem upravljanju avtorskih in sorodnih pravic ter Obrazec - Podatki o upravičencu in izjava (spodaj).

Podpisane in izpolnjene dokumente nam pošljite na naslov SAZOR GIZ, Kersnikova 10a, 1000 Ljubljana.

 


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/sazorsi/public_html/_class/moduleContents.class.php on line 1001